w

Moda i futuryzm: siedziba LPP w nowej odsłonie

FORT architekci

Pracownia FORT Architekci, odpowiedzialna między innymi za projekt Europejskiego Centrum Solidarności w Gdańsku, stworzyła koncepcję wyglądu  LPP Office Park, czyli siedziby polskiego potentata na rynku odzieżowym. W projekcie uwagę zwraca zwłaszcza kryształowy łącznik z serpentynową klatką schodową, umieszczony na dziedzińcu miedzy dwoma biurowcami.

 

Koncept autorstwa Pawła Podwojewskiego i Patryka Sali obejmuje zespół przeszklonych biurowców ozdobionych czarnymi panelami. Ich prostą formę przełamują nietypowe dodatki, takie jak wspomniana przeszklona klatka schodowa w kształcie kryształowej bryły, a także nietypowe fasady. Część z nich od zewnętrznej strony, imituje krawieckie szwy, nawiązując do charakteru marki. Kolejną przystosowano do tego, żeby prezentować na niej wielkoformatowe reklamy produktów LPP. Projekt pojawił się w serwisie dla twórców Behance 28 kwietnia i jest zgłoszeniem w konkursie na projekt markowej siedziby.

fort architekci_lpp6

fort_architekci_lpp1

fort architekci_lpp3

fort architekci_lpp4

fort architekci_lpp7

Źródło: Behance

Co myślisz?

Napisane przez Redakcja

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

GIPHY App Key not set. Please check settings

renault i wawa design festiwal

Renault partnerem Wawa Design Festiwal

Dizajn pierwotny: drewno w domu